První školní týden

Začátek druhého týdne v Bangkoku se nesl na vlně prvního školního týdne. Všichni čtyři máme většinou jiné předměty, avšak všichni čtyři nakonec studujeme předměty , které téměř vůbec nesouvisí s našimi obory.

Nemá moc cenu mluvit o konkrétní náplni předmětů, až na jeden - beauty of life. Shodou okolností jsme se na tomto předmětu sešli všichni čtyři. Na tomto předmětu, je kromě názvu, zajímavá i náplň předmětu, kde se probírají různé společensko-sociální témata a kulturní rozdíly. Zajímavé je na tomto předmětu, že jako jeden z mála nemá žádné mid-terms a final-terms (=pololetní a závěrečné zkoušky), značnou část bodů dostaneme za nabarvení dvou šátků při návštěvě budhistické vesničky v průběhu semestru.

Studenti v Thajsku jsou nuceni nosit školní uniformy, skládající se většinou z bílé košile a kalhot (sukní) pod kolena. Pro nás jako evropany to bylo celkem nepříjemné, neboť nosit dlouhé kalhoty a tenisky, když je venku 33°C je celkem na houby, protože jsme spoceni ještě než vyjedeme z našeho ubytování. Aspoň že všechny učebny jsou vybaveny klimatizací.
Další věc co mě zde nadchla jsou kamery umístěné nad stolem vyučujícího. Vyučující může psát na papír na stole a za pomoci kamery je papír  promítán na plátno, čímž nahrazuje klasickou tabuli. Velmi dobrý nápad.

Co mi ovšem přijde velice divné, že téměř všichni chodí pozdě, hodně pozdě. Uznávám, že ani my nejsme vždy dochvilní, ale tady do hodin skoro nikdo nechodí dříve, než 15 minut po začátku hodiny.
Co se mi ovšem ve škole líbí nejvíce, je jídelna, nazýváná KFC, která funguje ve formě bufetů a kde oběd stojí 35 BHT (23 Kč). Nejlepší je však fakt, že zde vaří naprosto úžasně, a konkrétně u stánku 5 jsem měl nejlepší jídlo v Bangkoku. Fakt se netěším na to, až budu muset v Ostravě do menzy... 
Hlavní budova kampusu, kde sídlí většina fakult

Přednáškový sál ( jeho polovina)



Typický oběd ve školním bufetu, jedno z nejlepších jídel v Thajsku, škoda jen, že většinou je to studené.


________________
Luke







Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Na kole po historickém parku Ayutthaya - památka UNESCO

Barvení šátků, stavění domku a meditace aneb komunita Wongsanit Ashram

První týden v Thajsku